Schnitzels met bospaddestoelen

Schnitzels met bospaddestoelen

Schnitzels met bospaddestoelen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

400 gr gemengde paddestoelen
(kastanjechampignons, oesterzwammen, shiitake)
2 eetl citroensap
4 gepaneerde varkensschnitzels
75 gr boter
1 glas droge sherry of witte wijn
2 dl gezeefde tomaten (pakje)
1 eetl honing of gembersnippers of siroop
peper en zout
3 bosuitjes of 2 eetl gehakte bieslook (vers of diepvries)

Bereiden

Borstel de paddestoelen of veeg ze schoon en snijd ze in plakjes of reepjes. Besprenkel ze met citroensap.
Bak de schnitzels in 50 gr hete boter aan beide kanten goudbruin en gaar in 10 minuten. Haal ze uit de pan en houd ze warm.
Bak de paddestoelen in het bakvet waaraan de rest van de boter wordt toegevoegd.
Blus ze af met sherry of witte wijn.
Voeg de gezeefde tomaten, honing, peper en zout toe en verwarm zachtjes 5 minuten.
Hak de bosuitjes met loof fijn en voeg ze bij de paddestoelen-tomatensaus.
Serveer de schnitzels met de saus ernaast met krieltjes en broccoli. Bron/inzender:

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus